Jednoduchý čokoládový korpus

Jednoduchý čokoládový korpus

Čokoládový korpus je jedním z nejoblíbenějších dezertů. Jeho chuť je nezaměnitelná a jeho vzhled je velmi přitažlivý. Je to skvělý způsob, jak si užít sladkou chuť čokolády bez toho, abyste museli trávit hodiny v kuchyni. Tento jednoduchý recept na čokoládový korpus je snadný na přípravu a jeho výsledek je vždy úžasný.

Suroviny

K přípravě čokoládového korpusu budete potřebovat následující suroviny: 200 g moučkového cukru, 100 g másla, 100 g čokolády, 2 vejce, 1 lžíci kakaa a 1 lžíci mouky.

Postup

Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte moučkový cukr s máslem a čokoládou. Pak přidejte vejce a promíchejte. Nakonec přidejte kakao a mouku a promíchejte, dokud se všechny suroviny nespojí.

Pečení

Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 25 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout.

Servírování

Čokoládový korpus je nejlepší, když je servírován s čerstvými ovocemi a šlehačkou. Můžete ho také posypat moučkovým cukrem nebo kakaem. Je to skvělý dezert, který si můžete vychutnat s rodinou nebo přáteli.