Jahody jsou známé tím, že mají sladkou a voňavou chuť. Pokud se vám líbí, pak bychom vám mohli doporučit vyzkoušet vyrobit si doma jahodový sirup. Tento voňavý a chutný sirup se snadno vyrábí a je ideálním doplněním pro dezerty, smoothie a jiné dobroty. Zde je recept na jahodový sirup, který si můžete vyrobit doma.
• Potřebné ingredience
K přípravě domácího jahodového sirupu budete potřebovat jen několik ingrediencí. Budete potřebovat čerstvé jahody, cukr, citronovou šťávu a jednu špetku soli. Pro nejlepší výsledek se doporučuje použít čerstvé jahody, a to i s jejich listy. Jejich množství by se mělo rovnat dvěma šálkům. Cukr se přidává ve stejném množství jako jahody, jedna šálek na dva šálky jahod. Citronová šťáva se přidává v množství jedné lžíce na čtyři šálky jahod a konečnou dochutí špetkou soli. Partnerstvím těchto ingrediencí získáte nezapomenutelnou chuť jahodového sirupu.
• Domácí jahodový sirup
Domácí jahodový sirup je jednoduchý a chutný nápoj, který můžete připravit za méně než 30 minut. Nejdříve musíte spojit 3-4 hrsti jahod s mírným množstvím cukru a vařit je na mírném ohni asi 15 minut. Poté směs smíchejte s 3/4 šálku vody a přidejte 1/4 lžičky citronové šťávy. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Směs pak přeceďte přes sítko do sklenice a přidejte špetku soli. Sirup vložte do lednice a během několika hodin vám bude připraven k pití. Můžete jej použít jako příchuť do koktejlů, limonád nebo na namáčení sušenek. Jeho chuť také může oživit jogurty nebo cereálie. Domácí jahodový sirup je chutnou a zdravou volbou, kterou můžete připravit bez obav z chemických přísad. Jeho základem je čerstvé ovoce, které pro tento recept můžete měnit podle toho, co máte nejraději.