Americký dýňový koláč je oblíbené jídlo, které je nezbytnou součástí každodenního menu v USA. Příprava tohoto zákusku je jednoduchá a rychlá a není nutné mít pro jeho přípravu zvláštní kuchyňské zkušenosti. Tento dezert je oblíbený nejen pro svou chuť, ale i pro snadné přípravě. Pojďme se nyní podívat na jednoduchý a rychlý recept na přípravu tohoto úžasného dýňového koláče.
Jednoduchý a rychlý recept
Tento jednoduchý a rychlý recept na americký dýňový koláč zaručí, že se vám podaří připravit nadýchaný a lahodný dezert. Vše, co potřebujete, je krabicový piškotový koláč, kešu ořechy, mléko, vejce, šlehačka, skořice, cukr a samozřejmě dýně. Nejprve smíchejte krabicový piškotový koláč a kešu ořechy, přidejte lžíci cukru a promíchejte. Poté vejce, mléko, sezamovou pastu a špetku skořice smíchejte dohromady a nalijte do základu z piškotů a ořechů. Nyní nalijte nastrouhanou dýni a pomalu promíchejte. Pečte v troubě po dobu 35-40 minut. Když je koláč hotový, rozetřete ho šlehačkou a ozdobte skořicí. Výsledek? Vychutnejte si lahodný koláč z dýně za méně než hodinu.
Kromě tohoto receptu můžete také použít krabicový piškotový koláč a hotovou dýňovou kaši. Vše, co potřebujete, je smíchat dýňovou kaši s lžící cukru, skořice a mléka, a přidat do směsi rozpuštěné máslo. Nalijte směs do krabicového piškotového koláče a pečte po dobu 35-40 minut. Když je koláč hotový, ozdobte ho šlehačkou a skořicí a máte hotovo. Rychle, jednoduše a chutně!
Základní ingredience a příprava
Americký dýňový koláč je jedna z nejoblíbenějších amerických sladkostí. Příprava je snadná a vyžaduje jen několik základních ingrediencí. Prvním je samozřejmě dýňová dužina, kterou lze získat z čerstvě zralého původního odrůdy dýně, nebo z dýňového protlaku. Kromě dýňové dužiny je třeba také mouka, máslo, krystalový cukr, skořice, sůl a kypřící prášek.
Pro začátek je dobré uvařit dýňovou dužinu a poté ji rozmačkat, aby vznikla hustá kaše. Následně se mouka, cukr, sůl, kypřící prášek a skořice smíchají dohromady a poté se vmíchá i rozpuštěné máslo. Všechny tyto ingredience se pak smíchají s dýňovou kaší a nakonec se promíchá do hladkého těsta. Těsto se následně nalije do zapékací formy a vloží do trouby, kde se peče do zlatohněda. Americký dýňový koláč je připravený a může být podáván se zmrzlinou nebo šlehačkou.