Bambulky jsou chutné sladké pochoutky, které jsou oblíbené mezi dětmi i dospělými. Tradiční recept na jejich přípravu se zachoval už od 17. století. Dnes je můžeme najít v mnoha různých variacích a obměnách. V následujícím návodu se dozvíte jak si připravit bambulky doma v pohodlí vaší kuchyně. Nezapomeňte, že při jejich přípravě je nejdůležitější kvalitní ingredience a dobré trpělivosti.
Jak na bambulky: recept starý jako 17. století
Bambulky jsou oblíbený sladký dezert, který pochází až z 17. století. Jedná se o kulaté lízátka s karamelovou náplní, které se obvykle plní čokoládou a obalují se v moučkovém cukru. Přípravu bambulek si můžete zkusit vyrobit doma. Je to velmi jednoduché a potřebujete pouze pár základních ingrediencí.
Poté se těsto rozprostře na vál a ještě se zabalí do potravinářské fólie. Následně se rozetřou lžíce karamelové náplně a přikryjí se další vrstvou těsta. Závěrem se bambulky potřou moučkovým cukrem a ještě se zabalí do čokolády. Hotové bambulky můžete buď okamžitě sníst, nebo je uchovat v chladu. Touto metodou je snadné vyrobit si doma vlastní bambulky a vychutnat si klasickou chuť, která je stará jako 17. století.
Připravte si doma bambulky s kvalitními ingrediencemi
Měli byste si vybrat tu, která obsahuje vysoce kvalitní ingredience, jako jsou křupavá mouka, dobře svařené kakaové máslo a kvalitní čerstvé vejce.
Dalším krokem je připravit si složení. Potřebujete mouku, kakaové máslo, cukr, vanilkový extrakt, vejce a mléko. Všechny tyto ingredience smíchejte dohromady a pečlivě promíchejte, dokud se nevytvoří hladká hmota. Poté nalijte do připravených formiček a pečte v troubě. Když jsou bambulky upečené, můžete je podávat s polevou, ovocem nebo cukrovou polevou. Užijte si jemnou a lahodnou bambulku!