Jak připravit fenykl
Fenykl je jednou z nejoblíbenějších zelenin, kterou můžete připravit na mnoho způsobů. Jeho chuť je jemná a má lehce nahořklou příchuť. Jeho výhodou je, že je velmi snadné ho připravit. Pokud se chcete naučit, jak připravit fenykl, přečtěte si tento článek.
Vyberte si správný fenykl
Než začnete s přípravou fenyklu, je důležité vybrat si správný. Fenykl by měl být pevný a měl by mít jasnou barvu. Pokud je fenykl měkký nebo má žlutou barvu, je pravděpodobné, že je starý. Fenykl by měl být také bez skvrn nebo jiných poškození.
Očistěte fenykl
Před přípravou fenyklu je důležité ho důkladně očistit. Nejprve odstraňte všechny listy a kořeny. Poté opláchněte fenykl pod tekoucí vodou a osušte ho.
Nakrájejte fenykl
Fenykl můžete nakrájet na plátky, kostičky nebo jemně nastrouhat. Pokud chcete připravit fenykl na salát, je nejlepší ho nastrouhat. Pokud chcete připravit fenykl na vaření, je nejlepší ho nakrájet na kostičky.
Připravte fenykl
Fenykl můžete připravit na mnoho způsobů. Můžete ho vařit, smažit, pečit nebo přidat do salátu. Pokud chcete fenykl vařit, je nejlepší ho vařit ve vroucí vodě po dobu 5-10 minut. Pokud chcete fenykl smažit, je nejlepší ho smažit na olivovém oleji po dobu 5-10 minut. Pokud chcete fenykl pečit, je nejlepší ho pečit v troubě po dobu 15-20 minut.