Jak zpracovat černou ředkev
Černá ředkev je jednou z nejzdravějších a nejchutnějších zelenin, kterou můžete přidat do svého jídelníčku. Je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty, které pomáhají udržovat zdraví. Černá ředkev je také velmi všestranná a může být přidána do mnoha různých jídel. Pokud se chcete naučit, jak zpracovat černou ředkev, čtěte dál.
Vyčištění
Než začnete s přípravou černé ředkvičky, je důležité ji správně vyčistit. Nejprve ji opláchněte pod tekoucí vodou, abyste se zbavili případných nečistot. Poté ji osušte papírovou utěrkou. Pokud je ředkev velmi špinavá, můžete ji očistit i houbičkou.
Nakrájení
Když je ředkev vyčištěná, můžete ji nakrájet. Nejprve odstraňte koncovou část ředkvičky. Poté ji můžete nakrájet na plátky, kostičky nebo jiné tvary, podle toho, jak je potřeba.
Vaření
Černá ředkev se může připravovat na mnoho způsobů. Můžete ji vařit, smažit, pečit nebo přidat do salátů. Pokud ji chcete vařit, nejprve ji dejte do hrnce s vodou a přiveďte ji k varu. Poté ji vařte po dobu 10-15 minut, dokud není měkká.
Uchovávání
Když je černá ředkev připravena, můžete ji uchovávat v lednici. Můžete ji také zmrazit, abyste ji mohli použít později. Pokud ji chcete zmrazit, nejprve ji dejte do misky s vodou a nechte ji tam po dobu 10 minut. Poté ji osušte a dejte do mrazáku.